پلاستیک امروزه کاربردهای مختلفی در زندگی بشر دارد و همه ی ما در زندگی روزمزه انواع ظروف پلاستیکی، ظرف سس، آب معدنی و… را می بینیم و البته کاربرد پلاستیک در زندگی بشر به همین جا ختم نمی‌شود. قبل از اینکه شما را با تاریچه پلاستیک و ویژگی‌های مثبت آن آشنا کنیم که سبب شده در زندگی‌های امروزی کاربردهای متنوعی در بخش‌های مختلف صنعت، بسته بندی، حمل و نقل و … داشته باشد ابتدا توضیح مختصری از پلاستیک می‌دهیم:

پلاستیک در دسته‌ی مواد نیمه مصنوعی و مصنوعی قرار دارد و از دو روش پلیمریزاسیون و بسپارش افزایشی یا تراکمی ایجاد می‌‌شود. در واقع می‌توان گفت که پلاستیک منشا نفت و گاز دارد و با استفاده از فرآیندهای مکانیکی و حرارتی در شکل‌های مختلف و گوناگونی تغییر شکل می‌دهد. شکل پذیری پلاستیک آن را به عنوان جانشینی مناسبی برای شیشه، سرامیک و مس تبدیل کرده است. در حالت کلی پلاستیک‌ها در دو دسته‌ی زیر قرار می‌گیرند:

1- ترموپلاست‌ها (پلاستیک‌های گرما نرم) : این نوع از پلاستیک‌ها مواد پلیمری و پلاستیکی هستند که در اثر یک درجه حرارت نرم شده‌ و قابلیت شکل دهی پیدا می‌کنند و پس از از دست دادن حرارت یعنی وقتی سرد می‌شوند شکل جامد پیدا می‌کنند. پلاستیک‌های گرما نرم را می‌توان به دفعات مکرر با ذوب کردن مجددا استفاده کرد که می‌توان از این دسته از پلاستیک‌ها نایلون را نام برد.

2- ترموست‌ها (پلاستیک‌های گرما سخت): این پلاستیک‌ها شامل پیوندهای سه بعدی و عرضی هستند و به همین دلیل پس از اینکه برای اولین بار به وسیله‌ی حرارت به قطعه‌ای یکپارچه تبدیل می‌شوند اگر دوباره حرارت ببینند ذوب نمی‌شوند. از ترموست‌ها می‌توان به ملامین و باکالیت اشاره کرد.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.